Republic Bank doneert SRD 50.000 aan Diaconessenhuis

Republic Bank doneert SRD 50000 aan DiakonessenziekenhuisRepublic Bank heeft haar programma ‘Power to make a difference’ (PMAD) in Suriname gelanceerd. Aan de hand van dit programma heeft de Republic Bank gemeend een serie aan sociale projecten in Suriname uit te voeren, waaronder een renovatiebeurt van de kinderafdeling van het Diaconessenhuis. Ook zal de kinderafdeling heringericht worden. Met de renovatie en de herinrichting beoogt het Diaconessenhuis de omgeving van de kinderen kindvriendelijker te maken. Hierbij wordt gehoopt dat het genezingsproces van het kind sneller zal geschieden. Ruth Mangroe, algemeen directeur, zegt dat het ook de bedoeling is de ouderparticipatie te stimuleren. Hierbij zullen ouders, indien nodig, kunnen vertoeven in dezelfde ruimte van het kind. De renovatiewerkzaamheden zullen bestaan uit het kindvriendelijker maken van de omgeving door frisse kleuren en eventuele leuke wandtekeningen aan te brengen op de muren. Er zal verder ook gewerkt worden aan de ventilatie en er zullen andere bedden geplaatst worden. Er zijn momenteel 5 kamers die dus worden gerenoveerd.
Republic Bank heeft voor de verwezenlijking van genoemd project een bedrag van SRD 50.000 gedoneerd. De bank werkt volgens de 4 basisprincipes, waaronder het vermogen zich te bekommeren om anderen met name minderbedeelden, het vermogen te leren , het vermogen anderen te helpen en het vermogen succesvol de zaken aan te pakken. De bank is altijd bereid haar bijdrage te leveren aan minderbedeelden om zo de kwaliteit van het leven duurzaam te verbeteren voor toekomstige generaties, aldus de directeur Gloria Athony van de Republic Bank. Op de kinderafdeling worden ongeveer 1.107 kinderen ondergebracht. Er worden zo ongeveer 240 kinderen per jaar opgenomen. Vorig jaar is de kinderafdeling gecertificeerd.

error: Kopiëren mag niet!