Mahinder Jogi: “Waren Misiekaba en Abdoel al die tijd blind?”

“Waren Misiekaba en Abdoel al die tijd blind? Zij vinden nu pas dat minister Hoefdraad zijn koffers moet inpakken? Toen onze deviezenreserve is gegaan van USD 1 miljard naar wat het nu is, hebben de twee ook niets gezegd. Wiens partij heeft hem hier gebracht om SRD 80.000 per maand te toucheren? Nu moeten zij niet huilen en zielig gaan doen bij de samenleving dat zij de reddende engel zijn en dat Hoefdraad de laan uitgestuurd moet worden. Waren Misiekaba en Abdoel de afgelopen vijf jaar niet in het parlement? Hebben zij mij recent nog niet horen praten over deze kwestie? Uiteindelijk wordt dezelfde Hoefdraad de minister van Financiën en dan nog maakt Misiekaba zijn mond ook niet open, terwijl hij bij de consultaties vorig jaar bij de president zat. Toen heeft hij zijn mond ook niet opengemaakt. Nu is de hek van de dam, de samenleving is in paniek en nu zeggen Misiekaba en Abdoel dat Hoefdraad zijn koffers moet inpakken. Het zijn gewoon krokodillentranen die hij laat vallen. Hij huichelt!” Dit zegt assembleelid Mahinder Jogi nadat hij vernam dat NDP-fractieleider Andre Misiekaba het ontslag van minister Gilmore Hoefdraad van Financiën eist. Jogi meent dat Amzad Abdoel als toenmalige voorzitter van de vaste parlementaire commissie Financiën continu het beleid van Financiën heeft verdedigd. “Al die tijd hebben wij aan hem gezegd dat hij loog en kletste, nu heeft hij ineens ook niets te zeggen. Vandaag heeft Hoefdraad zijn ogen ook open gemaakt.” Jogi zegt dat hij het eens is met de NDP’ers dat Hoefdraad zijn koffers moet inpakken. Hij had dit liever gisteren zien gebeuren dan vandaag. “Wij hebben dat twee tot drie maanden geleden aan de orde gesteld dat er vertrouwen moet zijn in het monetair beleid. Wij hebben geen vertrouwen in deze minister”, benadrukt de VHP’er.
Vergaande politieke loyaliteit leidt tot politieke blindheid
“Te ver gaande politieke loyaliteit leidt tot politieke blindheid”, zo typeert de politicus het gedrag van NDP-parlementariërs. Volgens hem waren Misiekaba en Abdoel tussen 2010 en 2015 blind voor de realiteit, omdat zij loyaal waren. “Nu willen zij ‘mooiboi’ spelen alsof zij nu gelijk hebben en Hoefdraad de oorzaak is. Dezelfde Adelien Wijnerman die door Misiekaba en zijn president naar huis was gestuurd als minister, zit vandaag naast Hoefdraad om uit te leggen dat Andojo Rusland het niet goed heeft gedaan als minister van Financien. Als Hoefdraad vindt dat Rusland het niet goed heeft gedaan, moest hij eerder zijn mond hebben opengemaakt. Waarom heeft hij toen niets gezegd?” Volgens de parlementariër brengt dit kat-en-muis-spel de samenleving echt niet verder dan wij nu zijn.
Motie van wantrouwen tegen Hoefdraad wordt zeker ondersteund
Jogi stelt dat Abdoel en Misiekaba in de positie zijn een speciale vergadering aan te vragen waarin een motie van wantrouwen tegen Hoefdraad als minister wordt ingediend. De oppositie zal dit volgens hem zeker ondersteunen, aangezien zij ook dezelfde mening is toegedaan. “Wij gaan zo een motie niet tegenwerken, zoals de coalitie dat altijd doet met moties van de oppositie. Wij gaan ze wijzen hoe het moet, omdat wij altijd hebben gezegd dat het financieel beleid van de regering niet goed is”, aldus Jogi.
FR

error: Kopiëren mag niet!