Amerikaanse ambassadeur houdt nieuwjaarsreceptie

Amerikaanse ambassadeur houdt nieuwjaarsreceptie.1De ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika in Suriname, Edwin Nolan, en zijn echtgenote Patricia Nolan hielden op donderdag hun nieuwjaarsreceptie op hun residentie. In een korte toespraak memoreerde hij de warme ontvangst die hij en zijn vrouw tot nog toe in Suriname hebben gehad. “Wij zijn onder de indruk van de vriendschap van de Surinamers die wij hebben ontmoet, alsook van de internationale zakenwereld en collega-diplomaten. Ik heb inmiddels veel mensen ontmoet en hoop nog veel te ontmoeten”, gaf de ambassadeur te kennen. De ambassade heeft grote plannen voor dit jaar, waaronder het intrekken in hun nieuwe onderkomen te Paramaribo Noord. Met dit US$156 miljoen kostende investering heeft de ambassade een gebouw dat voldoet aan alle eisen van veiligheid en goede verlening.
Nolan gaf aan uit te kijken naar de samenwerking met de regering van Suriname op de verschillende gebieden, waaronder handel, klimaatsverandering en de strijd tegen mensenhandel. Hij hoopt op een constructieve relatie tussen de legers van beide landen.
Ministers Niermala Badrising van Buitenlandse Zaken, Reguillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen, Siegfried Wolff van Openbare Werken en Patrick Pengel van Volksgezondheid gaven acte de préséance. Ook het Hof van Justitie was goed vertegenwoordigd.

error: Kopiëren mag niet!