Wij moeten het NIET samen doen

Wij moeten het niet samen doen; het toelaten dat de kloof tussen arm en rijk in dit mooi land door politieke misleiding en politieke infantiliteit groter wordt.
Wij moeten het niet samen doen; het stimuleren van corruptie en ervoor zorgen dat corrupte figuren ongestraft blijven.
Wij moeten het niet samen doen; dat de president met zijn agressieve mediacampagne nog steeds in de waan leeft dat hij voor een revolutie heeft gezorgd. Een ordinaire coup was het en een meedogenloze aanval op mensenlevens.
Wij moeten het niet samen doen; dat de heer Duiker en overige verdachte directieleden van de EBS vrijuit gaan en de stoere kerels uithangen in de samenleving. Terwijl het volk bij een minuut laat steeds wordt onderdrukt met de zogenaamde incassokosten
Wij moeten het niet samen doen; dat onze jongeren vandaag de dag alleen verzekerd zijn van een baan als zij bij een bepaalde politieke partij horen.
Wij moeten het niet samen doen; dat ons parlement nog steeds inefficiënt werkt met 51 leden. Een parlement van 35 leden is al voldoende voor ons land met het geringe aantal inwoners.
Wij moeten het niet samen doen; dat de politiek in dit land de definitie is van snel rijk worden en behoren tot de elite klasse.
Wij moeten het niet samen doen; dat malafide figuren vanwege vriendjespolitiek kort na de verkiezingen een bedrijf opzetten en binnen no time miljoenen dollars aan opdrachten binnenhalen, terwijl de jonge ondernemer allerlei obstakels ondervindt.
Wij moeten het niet samen doen; ons gedragen als de mascotte van de president; limboricus
Wij moeten het niet samen doen; dat een onderneming vanwege de politieke macht nu allerlei vrijstelling van rechten en belasting geniet en het volk in zijn onwetendheid doorknijpt.
Wij moeten het niet samen doen; dat ministeries gelijken op spook instituten waarbij pseudo ambtenaren alleen op papier aanwezig zijn op het werk. Controleert u het gebouw voor het Ronnie Brunswijkstadion in Moengo en Sozavo kantoren in verschillende wijken.
Wij moeten het niet samen doen; dat veroordeelden en of personen met een strafblad in het parlement verschijnen als “volksvertegenwoordigers”.
Wat wij wel samen moeten doen; is gezamenlijk “neen” zeggen tegen onrecht en oneerlijkheid. En alle wantoestanden waarvan wij kennis dragen aan het licht brengen. Onder de huidige regeerders koersen wij richting hetzelfde lot dat sommige Afrikaanse economieën trof, omdat hun leiders en hun vrienden genoten van de staatsmiddelen. Het is uiteindelijk het Surinaams volk dat beslist over zijn eigen toekomst.
W. Webster; Public Press

error: Kopiëren mag niet!