Nieuw universiteitsbestuur moet Adek doorlichten

Nieuw universiteitsbestuur moet ADEK doorlichtenMinister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft op donderdag 14 januari een nieuw bestuur geïnstalleerd voor de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adek). Het bestuur kreeg hierbij als voornaamste taak het doorlichten van de gehele structuur van de onderwijsinstelling. “Het eerste wat gedaan moet worden, is een radicale quick scan om de universiteit gezond te maken. Alle contracten en financiën moeten we op de operatietafel leggen”, aldus minister Peneux. De bewindsman schetste een somber beeld van de gang van zaken op de campus. De universiteit zou uit zijn voegen zijn gegroeid door de opzet van instellingen, die niet langer functioneel blijken te zijn. Er is hierbij voorbij gegaan aan de “core business” van de onderwijsinstelling. Peneux ziet graag dat er op een rationale wijze ordening gebracht wordt binnen de structuren van deze hogere opleiding.
Het nieuwe bestuur staat onder voorzitterschap van professor Jack Mencke. De andere leden zijn professor Dennis Mans (ondervoorzitter), Jenny Johns-Christopher (secretaris), Naila van Dijk en Rosita Wooldy-Sobhie als leden. Vanuit de universiteit moeten er nog vertegenwoordigers van het wetenschappelijk personeel, het technisch- en administratief personeel en de studentengemeenschap worden toegevoegd. Voorafgaand aan de installatie werd het oude bestuur onder voorzitterschap van Ryan Sidin ontbonden. De minister bedankte hen voor het gedane werk voor de geplande reorganisatie van de universiteit. Sidin was blij met de erkenning die de minister gaf. “We hebben naar eer en geweten gewerkt en naar onze inzichten geprobeerd de universiteit te verbeteren.” De officiële overdracht van het nieuwe bestuur vindt op 15 januari plaats op de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

error: Kopiëren mag niet!