Directeur Esther Stichting neemt ook waar bij Huize Ashiana

Onderdirecteur (od) Rudi Kromoredjo stelt dat de rust weer terug is in het Huize Ashiana. “Er is nu een waarnemend directeur. Osei Jabini, die ook verbonden is aan de Esther Stichting, en samen met mij, proberen we leiding te geven in het tehuis. Alles verloopt volgens de od vrij goed en rustig. “We proberen zaken weer op orde te brengen en de nodige richting te geven.” Of er al een nieuwe directeur in zicht is, is de od niet bekend. Het is de bedoeling dat men gaat werken naar een nieuwe directeur, maar wie dat eventueel zou kunnen zijn, kan de od niet zeggen. “De heer Jabini zit al een maand hier en voorlopig neemt hij dus waar. Als het eventueel zo ver is, krijgen we het wel te horen”, zegt Kromoredjo.
Er zijn volgens de od echter nog steeds zaken die aangepakt moeten worden, met name het personeelstekort. Er is vaker erover gesproken, dat de bejaardeninstelling te kampen heeft met een personeelstekort. “Vooral ten aanzien van de verpleging hebben we meer mankracht nodig. Men moet het met minder mankracht doen. Dit leidt tot meer ziekmeldingen doordat men zich overwerkt.” Waarnemend directeur Jabini heeft dit volgens de od wel eerder besproken met minister Joan Dogojo, maar het is weer aangekaart. Ongeveer 14 mensen hebben zich opgegeven voor een functie binnen Ashiana. Het is doorgestuurd naar de leiding van het ministerie, zodat die mensen doorgang kunnen krijgen vooral bij de verpleging.
Overheid twee kwartalen achter met subsidies
Verder zijn er andere zaken die zeker verwezenlijkt moeten worden binnen Ashiana. Het bejaardentehuis heeft een rolstoelbus nodig. Dat is namelijk vervoer voor senioren met een beperking. Het is voor hen die gebracht moeten worden naar specialisten of elders. Op dit moment doet het bejaardentehuis een beroep op particulieren, die over een bus beschikken om die te verhuren. Dat kost echter heel wat, zegt de od. Bij het vervoeren van 5 mensen per dag wordt er per persoon SRD 50 per rit betaald. “Per week is dat al SRD 1.250 en per maand komen we al op SRD 5.000. Dat drukt op onze begroting”, zegt Kromoredjo. Er is ook behoefte aan een lichtmotor, zodat bij stroomuitval de mensen niet in het donker hoeven te zitten. Ook is er een tekort aan wegwerphandschoenen, die namelijk veel gebruikt worden in de verpleging binnen de ziekenboeg van Ashiana. “We zijn afhankelijk van subsidies van de overheid en van het derde en vierde kwartaal zijn nog niet binnen. De zaak zou in orde gemaakt worden, maar we hebben nog niets gezien. Dus we doen het met de middelen die wij eventueel gedoneerd krijgen”, aldus Kromoredjo.

error: Kopiëren mag niet!