Su-Aid draagt auto over aan winnaar

Su-AidDe Stichting Su-Aid heeft gisteren de laatste en officiële cijfers van het in december opgehaalde geld in verband met haar ‘Gi wan anu’-campagne gepresenteerd. Er is 12 dagen lang geld opgehaald voor 5 tehuizen. Het is langzaam gestart, maar Suriname heeft massaal gereageerd op de oproep om massaal te doneren voor de tehuizen die werken voor mensen met een beperking.
Van 10 tot 21 december heeft Su-Aid in totaal SRD 324.684,32 (SRD 318.385,72 + US$452 + €980) mogen ophalen. Bij elke donatie werd er een lot uitgegeven. Op 21 december is er onder toezicht van de Nationale Loterij Suriname en het KPS de trekking gehouden van een Toyota Raum, welke door Pan American Motors was gedoneerd. Gisteren heeft Stichting Su-Aid de auto overgedragen aan winnaar Shyamnarain Associates.
Su-Aid is een initiatief van Asgar Koster, Giwani Zeggen en Sidney Grunberg. De inzamelingscampagne is in 2014 gestart en had als doel om de kerstpottenactie van het Leger des Heils te ondersteunen. De organisatie haalt gemiddeld SRD 100.000 per jaar op. Met Su-Aid heeft de samenleving in 2014 ruim SRD 400.000 gedoneerd aan de Surinaamse tak van de Salvation Army. De grootste bijdrage bij de laatste campagne kwam van UCC, een bedrag van SRD 100.000. “Het ging bij ons niet om die auto, maar om de ondersteuning”, zei Roy Shamnarain van Shyamnarain Associates tijdens de overhandiging van de auto.
Organisatie dik tevreden
Tot slot is deze inzamelingsactie volgens Zeggen een succes geweest.
“De behoefte zou er niet moeten bestaan. Je hoopt natuurlijk dat alle mensen in het land in hun behoefte kunnen voorzien. De realiteit is echter dat het niet in alle gevallen zo is. Je kunt op de overheid wachten, maar wij kiezen er zelf voor om niet te wachten. Als iets je stoort, kijk wat je eraan kunt doen. Wachten op anderen gaat de situatie vaak niet veranderen”, zegt Zeggen. Het ligt in de bedoeling dat al de 5 tehuizen duurzame projecten zullen uitvoeren met het opgehaalde geld. De organisatie is dik tevreden met de prestatie en vraagt Suriname om uit te kijken naar de Su-Aid campagne eind 2016.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!