Diakonessenhuis ontvangt een nieuwe elektrische borstkolfpomp

Twaalf jaar geleden is Annèt van Londen voor de eerste keer in het Diakonessenhuis komen werken als verpleegkundige-lactatiekundige. Enkele jaren daarna heeft zij in samenwerking met Stichting Borstvoeding Suriname een partij elektrische borstkolven geïntroduceerd bij de Surinaamse ziekenhuizen. In de tussentijd heeft Annèt diverse trainingen ‘Begeleiding bij borstvoeding’ gegeven aan de zorgverleners van de Surinaamse ziekenhuizen en zijn in Nederland kolfsets, flesjes en schilden ingezameld en opgestuurd. Ook reparatiesets voor de kolven.
Tijden veranderen, technieken worden anders/beter. De in Suriname in gebruik zijnde borstkolven zijn in Europa reeds vervangen door het nieuwe model Symphony. Omdat borstvoeding belangrijk is en de Surinaamse ziekenhuizen het elektrisch kolven bij moeders, die van hun baby gescheiden zijn, mogelijk willen blijven maken, is Annèt in Nederland op zoek gegaan naar (een) sponsor(s) van nieuwe kolfpompen.
Dankzij een gift van de The Surgeonfish Charity – van The Surgical Company Group – en de medewerking van Medela Benelux BV kan nu de eerste Symphony borstkolfpomp worden geïntroduceerd bij Annèts “eigen” ziekenhuis, het Diakonessenhuis. Straks, weer thuis, gaat Annèt door met het verzamelen van de benodigde onderdelen
en – wie weet – kunnen ook fondsen voor nog meer ziekenhuispompen gevonden worden.

error: Kopiëren mag niet!