“Zera chehra to dikhao”

FRONT Jennifer Bhagwandin maakt eerste videoclip in Suriname.1
Front 1Zangeres, songwriter en performer Jennifer Bhagwandin is momenteel bezig met haar nieuwste nummer en videoclip. Het gaat om het nummer “Zera chehra to dikhao” gezongen in de jaren ‘80 door de bekende Pakistani popidool Zohaib Hassan. ‘Dit lied is vaker nagezongen maar altijd in een mannenstem”, zegt Bhagwandin. “Nu zal het te horen zijn in een vrouwenstem en ik zal het op mijn eigen manier zingen. Ik zal voor eerst een videoclip hier opnemen en dat vind ik zo geweldig”, aldus Jennifer. De allround zangeres is vorig jaar december naar Suriname gekomen voor een tour. “Ik heb op verschillende plaatsen opgetreden hier. Het was een leuke ervaring. Ik heb dit weekend nog enkele optredens en dan keer ik op 20 januari weer terug naar Nederland.” Daar is Bhagwandin lid van de muziekformatie Next Time. “Deze groep is voor mij een spontane en muzikale band. Het is een supergezellige groep.” Ze heeft ook deelgenomen aan The Voice, seizoen 1 samen met haar zusje Anupa. Sinds maart 2015 is de zangeres ook merkambassadeur voor “Iam superjuice”, een vruchtendrank.
Jennifer Bhagwandin, van Hindoestaans-Surinaamse afkomst, is geboren en getogen in Amsterdam, waar ze opgroeide in een muzikale familie. Haar vader was de lead zanger van Shakti, een populaire Surinaamse band in de jaren ’70 en ’80. Altijd omringd door muziek begon haar liefde voor de kunsten zich te ontwikkelen. Maar het was pas totdat ze Whitney Houston hoorde zingen en Michael Jackson zag dansen dat ze zich realiseerde dat dit hetgeen was dat zij voor de rest van haar leven wilde doen: optreden!
“Als artiest ben ik geïnspireerd door artiesten als Michael Jackson, Coldplay, Celine Dion, Beth Hart, Alanis Morissette, System of a Down, Muse, Christina Aguilera, Evanescence, Moloko en natuurlijk de fantastische Stevie Wonder. Ik vind het heerlijk om te chillen op Maxwell, Indiase klassieke muziek, Nitin Sawhney, Pearl Jam, Donna Summer en Michael Buble. Ik ben dol op reizen, spannende plekken ontdekken en nieuwe mensen ontmoeten. Veel mensen kijken naar mij en denken dat alles mij makkelijk toekomt en dat ik nooit mijn best hoef te doen om iets te krijgen. Was dat maar waar! Zoals vele anderen heb ik ook verschrikkelijke dingen meegemaakt en ontberingen doorstaan. Je zou het nooit zeggen als je naar mij kijkt, maar ik ben altijd een buitenbeentje geweest, zowel op school als op de werkvloer. Dat leidde mij er ook toe om mijn liedje “I just wanna be me” te schrijven. Ik zet altijd al mijn emoties, angsten, blijdschap en multiculturele achtergrond in mijn teksten en optredens, en ik zal elke dag van mijn leven mijn best doen om een betere artiest te worden.”
Op lange termijn wil Jennifer naar Amerika gaan om te werken en te wonen. “Amerika is het land met mogelijkheden en dat trekt mij heel erg aan. Het land waar ik nog een keer zou willen optreden is India. Hier komen mijn grootouders vandaan en hier liggen mijn roots”, zegt Bhangwandin. Zij wil ook graag een keer in Bollywood zingen en werken met grote artiesten zoals Arjit Singh en Honey Singh. “Ik zou graag een duet met hun willen doen”, aldus Jennifer. (Tekst: Arti Lachman)

error: Kopiëren mag niet!