Broers riskeren zware celstraffen voor verkrachten ‘App-vriendinnen’

Archil M. en Chaverino A. riskeren zware celstraffen voor de verkrachting van twee dames die zij via de mobiele applicatie ‘Whatsapp’ zouden hebben ontmoet. Het gaat om een 13-jarig meisje en een dame van 20 jaar. Beide mannen zouden de dames via Facebook en Whatsapp hebben misleid met de naam ‘Don’. Openbare aanklager Astrid Niamat vorderde maandag een celstraf van 12 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk in tweede kanton tegen Chaverino. In het derde kanton staat hem eveneens een celstraf van 18 maanden te wachten. Zijn broer Archil staat slechts in het derde kanton terecht en riskeert een celstraf van 3 jaar. Beide verdachten geven de seksuele handelingen met de twee dames toe. Echter ontkennen zij de slachtoffers tegen hun wil te hebben misbruikt. Volgens het 13-jarige slachtoffer gebeurde alles op 12 oktober 2015 toen zij met de bus naar Derde Brug zou gaan. Onderweg besloot zij echter uit te stappen en volgens afspraak met Chaverino mee te gaan naar een hotel. Daar kregen zij seksuele omgang. Chaverino zou haar daarna terug hebben gebracht naar Latour, waar hij Archil moest ophalen. Volgens het slachtoffer zou Archil haar, na gedwongen te hebben, hebben verkracht. Volgens het tweede slachtoffer zou zij thuis bij de verdachten door Archil zijn verkracht. Hierna zou Chaverino dat ook hebben gedaan. Volgens Niamat is ondanks ontkenning wel duidelijk dat de twee schoolgaande verdachten het strafbare feit hebben gepleegd. Op 25 januari komt een uitspraak.
FR

error: Kopiëren mag niet!