Paul Somohardjo: ‘Merkus moet niet dokken voor de wet’

De voorzitter van het Centraal Hoofdstembureau (CHS), Eugene Merkus, is nog steeds spoorloos voor de deurwaarder van de PL. Hij is degene die van het CHS gemachtigd is om het woord te voeren en stukken te ontvangen. Tegen deze achtergrond is het onverantwoord om de ondervoorzitter te belasten met een taak en de brief aan deze persoon te overhandigen. Voorzitter van de PL, Paul Somohardjo, vindt dit gedrag van de CHS-voorzitter belachelijk. ‘Merkus moet niet dokken voor de wet. Wet is wet’, zei hij tegenover Dagblad Suriname. Vanaf vrijdag is Merkus niet te bereiken. Gisteren is de deurwaarder wederom getogen naar het kantoor en zijn woonadres, maar trof hem niet aan om de brief te betekenen. Het betreft een schrijven van de advocaat van de PL, waarin de nadruk wordt gelegd op het feit dat de twee overlopers van de PL, ‎Sapoen en Chitan, op wettelijke basis zijn teruggeroepen door de partijraad van de PL en dat het CHS niets anders rest dan invulling te geven aan de opengevallen vacatures.
In de jaren ‘80 verdwenen mensen
Somohardjo had toch graag dat Merkus de brief persoonlijk in handen krijgt. Vooral gelet op het feit dat het CHS geen gewoon maar een bijzonder instituut is en ook bijzondere taken en verantwoordelijkheden heeft. Het betreft een instituut dat opengevallen vacatures voor DNA-leden moet invullen. Maar gezien de onbereikbaarheid van Merkus zal overwogen worden om de brief bij de procureur-generaal te deponeren. Somohardjo grapte nog dat gelet op het feit dat Merkus onvindbaar is, er een opsporing van hem gelast moet worden, zodat hij uit zijn hol kruipt. Maar Somohardjo vreest niet voor het ergste anno 2016. ‘Want in de jaren ‘80 verdwenen mensen, tegenwoordig niet meer.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!