Hardeo Ramadhin: “Merkus blundert eerst om daarna te verdwijnen”

“Het degraderen van het niveau van het Centraal Hoofdstembureau.” Zo typeert politiek analist Hardeo Ramadhin het gedrag van de CHS-voorzitter Eugene Merkus. “Die capriolen die hij uithaalt, zijn bepaald niet verantwoord als voorzitter van het CHS. Merkus blundert eerst om daarna te verdwijnen”, zegt Ramdhin in gesprek met Dagblad Suriname. Hij schroomde er niet voor aan te halen dat Merkus maar moet opstappen als hij geen verantwoording kan dragen als voorzitter. “Hij moet zijn functie maar neerleggen.”
Eerst blunder en nu verdwijning
Eerst blundert het CHS door een vonnis, een rechterlijk bevel, volledig te ‎desavoueren en te toetsen waartoe het totaal niet verantwoordelijk is. Ramadhin legt er de nadruk op dat het CHS slechts invulling moet geven aan de opengevallen vacatures. “Ze weigeren pertinent om dit te doen en de voorzitter stelt zich nog erbij onvindbaar sedert vrijdag alsof hij van de aardbodem verdwenen is. Middels dit gedrag van de CHS-voorzitter stagneert hij het werk van de DNA.” Inmiddels zijn Sapoen en Chitan grondwettelijk teruggeroepen en zijn zij geen DNA-leden meer en moeten andere kandidaten voorgeschoven worden door het CHS. “Als Merkus geen verantwoording kan afleggen, moet hij maar opstappen en anderen de mogelijkheid geven, die wel berekend zijn voor de taken”, aldus Ramadhin die ervoor waarschuwt dat indien deze kwestie niet volgens de juiste procedurele regels wordt afgehandeld, dit probleem zich over 5 jaren weer zal voordoen. “Want over 5 jaren vinden er weer verkiezingen plaats. De zittende regering die minder zal scoren, zal weer met geld smijten om DNA-leden van andere partijen om te kopen door over te lopen. Dan gaan we weer bezig zijn met het ei-en-kip-verhaal, welke er eerst was.”
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!