Angelic Alihusain – Del Castilho: “Mijn voorzitterschap is een bewuste keus”

Angelic-Alihusain-del-CastilhoAngelic Alihusain- Del Castilho, de nieuwe voorzitter van de politieke partij DA-91, is niet te spreken over de laatst ingenomen stelling van politicoloog Hans Breeveld. Hetgeen Breeveld etaleert, is volgens Alihusain- Del Castilho niet correct. “Meneer Breeveld heeft niet gevolgd wat ik steeds gezegd heb. Ik ben inderdaad de eerste vrouwelijke voorzitter van DA-91 en de eerste gekozen vrouwelijke voorzitter van een politieke partij in Suriname. De andere vrouwen zijn niet gekozen. Zij hebben partijen opgericht en zijn automatisch voorzitters geworden. Mijn voorzitterschap is een heel bewuste keus van de leden van de partij”, maakt Alihusain – Del Castilho het verschil inzichtelijk.
Meneer Breeveld hoeft Monique Essed-Fernandes haar positie ook niet aan te aankaarten. Zij was de oprichter van DOE en zo de eerste voorzitter. Bij mijn verkiezing was zij de waarnemend partijraadvoorzitter. Zij heeft mijn verkiezing geleid. Meneer Breeveld zou het dus nooit beter kunnen weten dan ik”, stelt Alihusain- Del Castilho. Volgens de nieuwe DA-91-voorzitter zal hetgeen Breeveld zegt, geen eigen leven moeten gaan leiden. De partij probeert volgens haar geen verkeerd beeld te scheppen. Integendeel is er direct na de verkiezingen door Alihusain- Del Castilho zelf aangehaald dat er twee vrouwelijke voorzitter zijn voor geweest, Essed-Fernandes en Marijke Djwalapersad. Het grote verschil hierbij is dat Alihusain- Del Castilho gekozen is en dat is volgens haar een heel belangrijk verschil.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!