Weinig leden lijfelijk aanwezig om statuten VHP te wijzigen

DSC_3876De wijzigingen van de statuten van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) is vandaag het Partijcongres niet gepasseerd. Bij de stemming van de aanname van de gewijzigde statuten bleek dat er geen tweederde meerderheid aan leden lijfelijk aanwezig waren tijdens de algemene ledenvergadering van het Partijcongres. Op de presentielijsten hadden wel tweederde meerderheid aan leden getekend, weliswaar ruim twee uren na de aanvangstijd van 11.00 uur. Volgens VHP-topper Asiskumar Gajadien heeft men anderhalf uur moeten wachten totdat er quorum was om de algemene ledenvergadering aan te vangen. Echter, toen de stemming moest plaatsvinden, bleek dat een aantal leden De Olifant hadden verlaten, onder andere wegens werk of andere verplichtingen. ‘Conform de huidige statuten moet er binnen 3 maanden een tweede en derde Partijcongres gehouden worden. Een tweede Partijcongres zal nu voor 31 januari uitgeschreven worden’, zegt Gajadien. Op deze vergadering is een gewone meerderheid voldoende om de wijzigingen aan te nemen.

error: Kopiëren mag niet!