Kinderen uit Marowijne bezoeken scholen in Groningen

De Groninger basisscholen De Wegwijzer en De Kleine Wereld krijgen van zondag 10 tot zaterdag 16 januari bezoek van collega’s uit het district Marowijne in Suriname. Dit in het kader van een programma van Edukans, die de beide Groninger scholen een partnerschap heeft laten aangaan met 3 Surinaamse scholen. Inzet is van en met elkaar te leren. Noraly Beyer, voormalig nieuwslezeres en lid van het Comité van Aanbeveling van Edukans, komt ook naar de beide Groninger scholen. Dit blijkt uit de Groninger Gezinsbode.
Ster-Schoolmodel
Uit internationaal onderzoek blijkt dat samenwerking tussen ouders, gemeenschap en school een cruciale strategie is om leerprestaties te verbeteren. Geringe betrokkenheid van ouders heeft een negatieve invloed op de prestaties van de kinderen op school en andersom. Voor zowel de lagere scholen in het district Marowijne in Suriname als die in de gemeente Groningen is dit een knelpunt. Edukans, een ontwikkelingsorganisatie die zich puur en alleen op onderwijs richt, hanteert het Ster-Schoolmodel om de kwaliteit van onderwijs te bevorderen. Eén van de pijlers van dit model is betrokkenheid van ouders en gemeenschap.
Twinning
Het programma heeft een twinning-karakter. Ouders, besturen en docenten van de scholen worden aan elkaar gekoppeld en bezoeken elkaar. Ze herkennen elkaars problematiek, brengen hun kennis en ervaring in om zo van elkaar te kunnen en willen leren. Begin januari zijn de gasten uit Suriname in Groningen, in februari gaan de Groningse ouders, bestuursleden en leraren samen met Noraly Beyer naar Marowijne in het binnenland van Suriname. Over dit project wordt een film gemaakt.

error: Kopiëren mag niet!