Commissie wijziging kiesstelsel in april een feit

Commissie wijziging kiesstelsel in april een feitDe politieke partij Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) is door toedoen van het kiesstelsel bij de laatste verkiezingen zwaar benadeeld geworden. Carl Breeveld, voorzitter van DOE, heeft in het parlement aangehaald dat er een commissie moet worden ingesteld voor de wijziging van het kiesstelsel. De president heeft dat opgepakt en zegt dat er inderdaad zo een commissie in het leven wordt geroepen. Breeveld heeft er nu alle geloof in dat de commissie komt. Dit zei de politicus onlangs tijdens de talkshow Kal Aaj Aur Kal. Volgens Breeveld zal de commissie uiterlijk in de maand april een feit moeten zijn. “Wij willen uiteindelijk zien dat dingen afgerond worden en zullen dus vragen dat er een deadline komt. Dat is van belang. Omdat pas elke keer voor de verkiezingen het feestje weer begint. Daarom is het van belang dat wij vanaf het beging van de regeerperiode eraan hameren. Dit is ook de roep van de bevolking”, zegt Breeveld.
Dezelfde president met wie DOE nu een samenwerking is aangegaan, heeft tijdens zijn verkiezingscampagne in 2010 hetzelfde aangehaald als een van de doelen. Daar is er nooit iets van terechtgekomen. Breeveld zegt dat hij dat betreurt, maar er nu wel aan zal trekken.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!