Benoemingen procureur-generaal en korpschef bijna rond

Wnd. pg Roy Baidjnath Panday
Wnd. pg Roy Baidjnath Panday

Wnd. korpschef Agnes Daniels
Wnd. korpschef Agnes Daniels

Wnd. president van het HvJ, Iwan Rasoelbaks
Wnd. president van het HvJ, Iwan Rasoelbaks
De stukken van de nieuwe korpschef van het Korps Politie Suriname liggen momenteel op de tafel van de president ter ondertekening. Minister Jennifer van Dijk-Silos geeft aan dat de post van de korpschef door de huidige waarnemer in de functie, commissaris Agnes Daniels, zal worden ingevuld. “Het besluit is goedgekeurd door de Raad van Ministers en er waren geen commentaren”, zegt de minister. De post van procureur-generaal (pg) wordt officieel zo meteen door de advocaat-generaal (ag), belast met de waarneming van de post van de pg, Roy Baidjnath Panday, ingevuld. Hiermee komt de post van advocaat-generaal open te staan. Ook de post van Maureen Dayala komt open te staan, gezien die binnenkort met pensioen gaat. Volgens Van Dijk-Silos zal er vooralsnog aan één der ag-posten invulling worden gegeven.
Nog geen bericht over onderzoek Rasoelbaks
De minister werd ook gevraagd hoe het zit met de post van de president van het Hof van Justitie, welke al geruime tijd wordt waargenomen door Iwan Rasoelbaks. Zij reageerde als volgt. “Deze mensen worden goed onderzocht voordat er een “ja” komt. Ook de pg en kc zijn goed onderzocht. Het is niet een simpel antecedentenonderzoek. Ik heb nog geen bericht”, zei de minister over de post van de president van het Hof.

error: Kopiëren mag niet!