Verdachte veroordeeld tot 2 jaar voor meervoudige diefstal

De officier van justitie en de advocaat Amierkhan hebben gisteren hun pleidooi gehouden ten aanzien van de 20-jarige verdachte Densio Casttil. Hij is veroordeeld voor het op 24 juli 2015 twee maal plegen van diefstal bij verschillende personen. De eerste was een Chinese man van een supermarkt en de tweede een Inheemse man wiens naam onbekend is. De berovingen zijn in groepjes gepleegd waarbij de daders de slachtoffers hebben vastgehouden en meerdere malen vuistslagen hebben toegebracht. Vervolgens heeft Casttil de mobiele telefoon afgepakt van de Chinese man en van de Inheemse man honderd Surinaamse dollar. Uit de verklaringen van vrienden van de veroordeelde bleek dat de verdachte nog van plan was een derde beroving te plegen, maar het is niet gelukt. Duidelijk was dat de dader bij beide strafbare feiten betrokken geweest was. De officier van justitie eiste twee jaar en zes maanden gevangenisstraf. De advocaat gaf aan dat gelet moest worden op de jonge leeftijd van de verdachte. Rechter Lachitcharan ging akkoord met de eis van de officier en gaf aan dat Castill eerder een strafblad had waarbij hij in 2009 ook al veroordeeld was voor diefstal.

error: Kopiëren mag niet!