Buurtactiviteiten zorgen voor afname stadsdrukte tijdens feestdagen

“Het organiseren van buurtactiviteiten zorgt ervoor dat de drukte in de stad enigszins afneemt”, zegt de districtscommissaris van Paramaribo Zuid-West, Mike Nerkust. De dc is van mening dat vooral tijdens de feestdagen, zoals kerst en eindejaarsviering, er een grote drukte in de stad is. “Omdat je ook wil dat de zaken geordend lopen, is het goed als de mensen in bepaalde gebieden de gelegenheid krijgen om hun activiteiten te ontplooien. Het is vooral om de mensen een beetje te trekken uit de stad, want als de grote massa daar blijft, is het niet alleen onoverzichtelijk, maar ook kan het gevaarlijk worden. Stel dat er iets gebeurt waarbij de mensen zich in veiligheid moeten brengen. Je moet dan genoeg wegen hebben waar de grote massa zich kan verhelpen. Vandaar dat ik ook geen voorstander was van de owru jari-viering bij KKF. Tori Oso was een geschiktere plek, gezien het feit je meerdere wegen kan nemen om je uit de voeten te maken indien nodig”, aldus Nerkust.
De organisatie D&F Entertainment, organisator van de streetparty aan de Brokopondolaan 32, heeft in reactie op eerdere berichten in Dagblad Suriname aangegeven wel over een vergunning te beschikken. Er bestond enigszins verwarring als deze organisatie wel of niet over een vergunning beschikte om een streetparty te organiseren. Enkele bewoners hadden in dit kader zelf contact opgenomen met zowel de politie als de dc van Paramaribo Zuid-West. Zij hadden vernomen dat de organisatie tot op 22 december geen aanvraag had gedaan. Volgens D&F Entertainment staan zij voor orde en respecteren zij wet en recht. Vandaar dat de organisatie gemeend had om ruim voor de datum van het evenement, en wel op 28 oktober 2015, een vergunningsaanvraag in te dienen. De dc verontschuldigt zich voor het feit dat er verwarring was omtrent het feit dat de organisator een vergunning had of niet. “De afgelopen periode was heel druk en waren we met diverse zaken bezig”, zegt hij.
“Tijdens de feestdagen komt het land zogezegd in een soort hype en bepaalde dingen worden dan gedoogd, omdat mensen in een bepaalde sfeer zijn met de jaarwisseling. Iedereen wil een feestje bouwen. Je gaat echter de regels niet vertrappen”, stelt de dc. “Maar je gaat een beetje meer speling geven in het verschaffen van een vergunning.” De dc verduidelijkt dat de vergunning die is gegeven per activiteit wordt versterkt. “Dus als de organisatie volgend jaar weer besluit om een activiteit te ontplooien, zal hij hiervoor weer een vergunning moeten aanvragen. De buurtbewoners hoeven niet ongerust te zijn, dit was een jaarafsluiting, men gaat niet elke maand of elke week een activiteit ontplooien”, verzekert de dc.

error: Kopiëren mag niet!