Belofte Doekhie staat nog recht overeind

De belofte die het assembleelid uit Nickerie, Rachied Doekhie, had gedaan om zijn DNA-lidmaatschap af te staan aan de NDP-kandidaat Hanisha Jairam, staat nog steeds recht overeind. Naar Dagblad Suriname verneemt zijn de stukken van Doekhie al in orde om van start te gaan op het kabinet van de president. Vanwege ‘politiektechnische’ redenen is deze kwestie even geparkeerd. Ook zit het parlement midden in de begrotingsbehandeling, een aspect dat afgerond moet worden alvorens Doekhie zijn lidmaatschap afstaat. Rachied Doekhie hiermee geconfronteerd, reageert heel kalm en zegt dat zijn belofte één van deze dagen een feit zal worden.
Streven erop gericht gemeenschap te helpen
Doekhie legt de nadruk op dat zijn streven erop gericht is om de gemeenschap bij te staan. Dit is zijn hoofddoel geweest voor zijn intrede in de politiek. Als één van zijn verdiensten somt hij op de bouw van de twee scholen in Nickerie en een ziekenhuis in Wageningen. De politicus stelt voorop dat behalve zijn geboortedistrict de ontwikkeling van andere districten ook van belang zijn. Zo heeft Commewijne stromend water nodig en staat het binnenland te springen om brandstof en elektriciteit.
Vanaf geboorte rijstboeren nooit tevreden
Volgens Doekhie wordt het eens tijd dat diepgaand onderzocht moet worden waarom rijstboeren nooit tevreden zijn. Als kleine jongen kan hij het zich nog herinneren dat de rijstboeren toen al klaagden. Zijn vader plantte namelijk ook padie. Sedert kleine jongen hoort Doekhie steeds weer de klaagzang van de ontevreden boeren. Andere zaken die op zijn agenda staan, zijn het in orde maken van grondpapieren, het verder ontwikkelen van de visserijsector, het aanpakken van de doorvoerhandel en het verder ontwikkelen van het agronomisch hoger onderwijs in Nickerie.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!