VHP houdt partijcongres op 10 januari

De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) zal op zondag 10 januari een vergadering van het partijcongres houden. Het partijcongres is het hoogste orgaan binnen de VHP. Het belangrijkste agendapunt zal zijn de behandeling en goedkeuren van de gewijzigde statuten. De partij, onder leiding van Chan Santokhi, is al een tijdje hiermee bezig. Zondag kan ze de wijzigingen aannemen, mits er tweederde meerderheid van de leden van het partijcongres gehaald kan worden bij de stemming. Voor het partijcongres hebben de verschillende partijkernen de statutenwijzigingen ook binnen hun bestuur besproken. Zondag zullen de dagelijkse besturen van de kernen ook hun zegje kunnen doen.
De VHP bestaat op 16 januari 67 jaar. Dit jaar wordt het wederom een bijzonder jaar voor de VHP, want er staan bestuursverkiezingen op het programma. Het is nog niet bekend of zittende voorzitter Santokhi zich herkiesbaar zal stellen. In elk geval lijkt het er wel op. Santokhi nam in 2011 de leiding over van Ramdien Sardjoe. De verkiezingen zullen hoogstwaarschijnlijk in de maand juli gehouden worden.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!