De leugens van de andere kleine Indiaanse jongen

In zijn spreekbeurt in DNA heeft de minister van RGB zich opnieuw van zijn slechtste zijde laten kennen. Insiders weten nu al dat deze minister de leugenrecords van zijn voorganger Jong Tjien Fa al vele malen heeft verbroken. Het enige verschil is dat de emmer van deze president kennelijk een groot gat heeft en hij niet inziet hoeveel water hij al heeft doen wegstromen.
De minister geeft als reden voor de vele gevallen van dubbele uitgifte van percelen dat landmeters dezelfde percelen op twee manieren omschrijven en daarom geeft hij dubbel uit. Een grotere onzinnige leugen bestaat niet. Ook als zouden tien landmeters een perceel anders omschrijven, dan nog zou het niet moeten voorkomen dat de minister een perceel dubbel uitgeeft. Ten eerste dient de minister eerst gedegen onderzoek te laten doen door grondinspectie. Ten tweede dient de minister een administratie bij te houden van uitgegeven percelen. Maar dat is het laatste waar deze chaoot aan denkt. Dubbele uitgifte gebeurt bewust en de minister weet dat volgens mij heel goed.
De waarheid is dat alle kaarten van uitgegeven gronden, sinds het aantreden van deze minister zijn opgeslagen in smerige containers. Er is dus geen sprake van een administratie. Daarnaast is het bekend dat de minister niet wil werken met zijn mensen die langer op het ministerie werken. Zijn enige maat is een “wannabe” landmeter met een Chinese naam op zijn ministerie. Immers niemand moet weten welke duistere gronduitgifte praktijken zich voordoen bij RGB. Bovendien is het bekend dat deze minister met maar (1) een enkele NDP landmeter werkt die alle opdrachten krijgt van RGB en die zelf de leiding heeft gehad op de afdeling Domeinen. Een grotere corrupte bende kan men zich niet voorstellen.
De minister heeft geen enkele visie over het grondgebeuren. Hij denkt klaarblijkelijk dat zijn werk alleen inhoudt het verstrekken van grondpapieren. Kortzichtig als hij is, denkt hij dat het huisvestingsprobleem met de uitgifte van grond opgelost kan worden. Het zou hem goed doen om eens te onderzoeken hoeveel van de mensen die een stuk perceel krijgen, daadwerkelijk kunnen bouwen op dat perceel. Geloof mij, dat is nog geen 10%. De rest verkoopt het of neemt er een hypotheek op om een groot feest te vieren. De minister houdt opzettelijk deze chaos en verspilling in stand om te kunnen manipuleren en mooi weer te spelen voor zijn slapende president. Die president moet eens goed nagaan hoe en waarom de puinhoop van RGB in stand wordt gehouden. Dit is uiteindelijk een voedingsbodem voor de megacorruptie bij RGB.
Drs. Carmelita Suddala
Gewezen lid van de NDP

error: Kopiëren mag niet!