Gangaram Panday: “Samenleving zal leefpatroon moeten ombuigen”

“In 2016 mogen wij verwachten dat wij het iets moeilijker zullen hebben dan in 2015.” Dit zegt volksvertegenwoordiger Keshopersad Gangaram Panday in het nieuwe jaar. Volgens Gangaram Panday is dit niet in Suriname alleen het geval. “De hele wereld maakt mindere dagen mee, maar wij moeten op onszelf focussen. Laten wij kijken hoe wij het beste van kunnen maken.” Vreemde valuta is schaars. Het bedrijfsleven zal het volgens de volksvertegenwoordiger dus ook deels moeilijk hebben. De Surinaamse samenleving zal naar zijn mening moeten proberen om haar leefpatroon om te buigen.
“Ik merkte bij de jaarwisseling dat mensen van wie ik gewend was dat die grote hoeveelheden vuurwerk afschoten, ook daarop hebben gelet en minder hebben afgeschoten. De bewustwording is dus ergens al op gang gekomen. In vele gezinnen heb je maar een moeder of een vader die het hele gezin moet verzorgen. Met één salaris kom je niet uit. Men zal dus wat erbij moeten doen. Naar elk weekend uitgaan zal er ook anders moeten worden gekeken. Dat zal moeten gebeuren wanneer men wat budget vrij heeft. Wij moeten tot op de laatste centjes letten. Ik hoop dat men verder zal gaan om de leefpatronen zodanig te wijzigen, dat men de problemen niet echt zal voelen”, zegt Gangaram Panday.
Volgens de volksvertegenwoordiger zal ook de regering in 2016 zodanig moeten optreden dat het volk niet het idee heeft dat er sprake is van geldverspilling. De regering moet dus volgens hem ook op de centjes letten. “De regering moet weten waar gelden beschikbaar voor zijn gesteld. Zaken die geen prioriteit genieten, kunnen in 2016 worden aangehouden. Er zal verder gebrainstormd moeten worden over hoe de regering financieel genererend bezig kan zijn. De agrarische sector zal hierbij niet uit het oog moeten worden verloren”, aldus Gangaram Panday.

Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!