Vakantiegangers beroofd op de Marowijnerivier

Vier vakantiegangers zijn op maandag 14 december door zes gemaskerde en gewapende mannen beroofd op de Marowijnerivier. Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat het viertal op voornoemde dag vanuit Nederland in Frans-Guyana was. Bij het doen van de oversteek naar Suriname werden zij op 100 meter afstand van de oever van Frans Guyana, door zes mannen die met een andere korjaal waren, beroofd. Van hun werd buit gemaakt vijf mobiele telefoontoestellen, zes trolleys met kledingstukken, 1 rugtas met belangrijke documenten, 1 bagage met schoenen en kinderspullen en een groot geldsbedrag in Euro. Twee van de benadeelden kregen op dinsdag 15 december de informatie dat een man bezig was met de verkoop van goederen. De benadeelden gingen ter plaatse en merkten op dat het om de goederen ging die hen bij de beroving op 14 december afhandig waren gemaakt. De politie werd ingeschakeld en hield de 32-jarige verdachte Romano S. aan. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is Romano in het cellenhuis onderdak geboden. Aan de opsporing van zijn comparanten wordt gewerkt. (KPS)

error: Kopiëren mag niet!