AOV Fonds evalueren voor efficiëntere dienstverlening

AOV Fonds evalueren voor efficiëntere dienstverlening.1Bij de afsluiting vandaag, 30 december kondigde de SoZaVo minister Joan Dogojo aan, de dienst AOV Fonds te evalueren en verder toegangkelijker te maken voor de doelgroep.
Volgens de bewindsvrouw zijn de afgelopen vier maanden bijzonder uitdagend geweest voor het nieuw te voeren beleid. “Het AOV Fonds is een belangrijke instrument binnen het creeren van condities voor de doelgroep. De bankbetalingen zijn al gerealiseerd, maar de kasbetalingen moeten verder uitgediept worden, zodat iedereen optijd kan beschikken over zijn of haar AOV”, deelt de minister mee.
Volgens haar zal de betalingswijze simultaan moeten geschieden, zodat elk een even belangrijk is in het proces. Er zal gezamenlijk binnen de leiding van het ministerie en het AOV Fonds een listing plaatsvinden van de zorgpunten. Voorts benadrukte de minister dat de inzet van elk individu in het wel slagen van de gestelde doelen voor 2016.
AOV-directeur, Anuska Gopalrai staat volkomen achter de visie van de minister met betrekking tot de rol van elk individu in het doen wel slagen daarvan. “Het is geen werk van een persoon, het is een geheel. Elke mening en idee telt.” Gopalrai benadrukte dat er transparantie moet zijn binnen dit dienst onderdeel van het ministerie. Zij zal samen met haar team er alles aan doen een transparant beleid te voeren, zodat de samenleving voldoende geinformeerd is over deze dienst.
De huidige finacieele situatie moet geen reden zijn voor kwaliteitsvermindering van de dienst naar de seniore burgers. Ondanks alle financiele situaties moet de behandeling van seniore burgers steeds beter worden. Daarom wilt zij dat er meegewerkt wordt aan de gestelde doelen. Voor het komend dienst jaar is de focus voornamelijk gericht op het district Sipaliwini. In tegenstelling tot voorgaande jaren zal het streven gericht zijn op het maandelijks uitbetalen van seniore burgers dan op kwartaalbasis.
Zij gaf aan alle vertrouwen te hebben in haar team en hetgeen zij in 2016 met hen wilt bereiken zeker van de grond zal komen.

error: Kopiëren mag niet!