Ramjiawan tegen Van Dijk-Silos: “U hebt ballen getoond als minister”

ramdjiawanDe voorzitter van Surinaamse Politiebond, Robby Ramjiawan, is gisteren samen met nog vier collega’s bevorderd van hoofdinspecteur van politie tot commissaris van politie. Deze bevordering heeft een tijd op zich laten wachten. “Een aantal van de stukken was achtergehouden door de gewezen minister”, zei de bondsvoorzitter. Hij refereerde hiermee aan enkele voordrachten die reeds geruime tijd geleden waren gedaan. Dit betrof voornamelijk de voordrachten van de hoofdinspecteurs van politie tot commissarissen van politie. “Ik zeg dit niet omdat ik mij slachtoffer voel. De keus lag aan ons. Zeg je dat je in actie gaat of de dagen tellen? Wij hebben het laatste gedaan. Dit heeft niet aan de korpsleiding gelegen”, zei Ramjiawan. De bondsvoorman zit er hoogstwaarschijnlijk nog een jaar aan als voorzitter van de bond. Hij zal zichzelf niet meer verkiesbaar stellen. Per slot prees Ramjiawan de minister voor haar daadkracht en bereidwilligheid om zaken aan te pakken.
U hebt vier sterke punten vergeleken met uw voorganger
“U hebt ballen getoond als minister. Velen zeggen dat u het niet lang zult maken en teruggeroepen zult worden door de president. Al deze zaken lijken op zaken die men gewend is te zeggen. Ik heb in de afgelopen jaren een aantal ministers zien komen en gaan. U hebt aangegeven dat u niet gevraagd bent om minister te worden. U hebt het ambt niet aanvaard omdat u financieel beter van wilt worden. U bent deskundig. U hebt liefde voor het werk. Helaas had uw voorganger geen van deze vier sterke punten. Hij had geen liefde voor het werk. Hij was niet deskundig. Hij was niet gevraagd om minister te worden, want die hebben zich opgedrongen en hem daar geplaatst. U wacht niet op eind van de maand. Uw voorganger wachtte wel op eind van de maand. Tussendoor als het wat laat wordt, wat wij ook doen, verkopen wij ook wat eieren en groenten”, zei de bondsvoorzitter. Dat zijn volgens Ramjiawan de grote verschillen die maken dat Van Dijk-Silos tot één van de sterke ministers behoort.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!