‘Pagarafestijn’ voor de deur: veiligheid gaat voor alles

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Het unieke ‘pagarafeest’, dat Suriname elk jaar weer in haar binnenstad heeft, ontbreekt ook dit jaar niet. De mensen belast met de coördinatie van dit festijn hebben reeds aangegeven dat de voorbereidingen naar 31 december toe vlot verlopen. Volgens brandweervoorlichter Ulrich Coats gelden ook dit jaar weer de nodige strakke regels. De aanwijzingen van de politie en brandweer moeten strikt opgevolgd worden, geeft hij aan. Belangrijk is dat mensen hun voertuigen op een veilige afstand parkeren. Hij adviseert ook dat ouders liever geen jonge kinderen en vooral geen peuters en kleuters meenemen naar het evenement. Daarnaast adviseert hij het gebruik van oordopjes en neuskapjes tegen kruitdamp. Hij doet voorts een beroep op het publiek om persoonlijke spullen goed in de gaten te houden. Het is in het verleden gebleken dat er ook mensen in de drukte aanwezig zijn, die andere bedoelingen hebben dan te genieten van dit pagarafestijn.
Het afschieten begint aan de Jodenbreestraat en gaat van daaruit naar de Domineestraat tot de hoek met de Keizerstraat, maar gaat ook vanuit de Domineestraat naar de Steenbakkerijstraat. Het afschieten gebeurt niet aaneensluitend. Om deel te nemen aan het festijn is vooraf registreren verplicht. De schoonmaak van de omgeving is ook geregeld. Na het evenement zorgen de deelnemers aan dit festijn ervoor dat alles er weer netjes uitziet voor de eerste dag in het jaar 2016.

error: Kopiëren mag niet!