Subsidie PLO-bushouders wordt in januari uitbetaald

De Particuliere Lijnbusorganisatie (PLO) is met het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme overeengekomen dat de achterstand van de subsidies in de eerste week van januari 2016 zal worden ingelopen. Het gaat om de subsidies van het derde en vierde kwartaal van het jaar 2015 (6 maanden). “Men maakt er in de eerste week van januari werk van dat de PLO het geld op haar rekening heeft”, zegt Edmund Dundas, PLO-woordvoerder. De onderhandelingen, die al gaande waren over de uitbreiding van de subsidies, zullen ook in de loop van de eerste week van januari worden opgestart. De tijd is de PLO volgens Dundas niet goedgezind gezien de periode van het jaar.
De actiegroep heeft goodwill getoond door water bij de wijn te doen en het ministerie de ruimte te geven het jaar goed af te sluiten. Aan de andere kant sluiten bushouders het jaar af zonder hun verdiend geld. “Ze hopen niet dat het een dooie mus is. Wanneer de tijd aanbreekt, moet de regering zich werkelijk aan haar afspraken houden. Anders denk ik dat de bushouders geen rekening meer zullen houden. Ik denk dat zij de daad bij het woord zullen voegen als de regering de afspraken niet nakomt. Laten wij hopen dat het niet zo ver komt”, zegt Dundas.
De actiegroep wist niet waar zij aan toe was. Nu weet de groep wat zij ongeveer tegemoet kan zien. Indien het scenario van het slagen van de onderhandeling over het verruimen van de subsidies niet werkt, heeft de PLO in ieder geval al een berekening klaarliggen voor verhoging van de bustarieven.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!