Skimmers aangehouden door het Arrestatie Team

Het Arrestatie Team (A.T.) heeft op maandag 21 december twee buitenlanders die legaal in Suriname vertoeven, aangehouden. Na een tip te hebben gekregen dat een man eerder op de dag bij een pinautomaat bezig is geweest met verdachte handelingen, is de politie op onderzoek uitgegaan en is er een observatie team ingezet.
Na een aantal uren de plek te hebben gade geslagen, merkte het team op dat inderdaad een manspersoon de automaat aandeed om apparaturen die waren aangebracht, te verwijderen.
De 36-jarige Davindra S. is gelijk aangehouden door het Arrestatie Team. Op zijn aanwijzing kon ook de 34-jarige Omindra L. worden aangehouden. Beide verdachten zijn overgedragen aan de afdeling Fraude en Economische Delicten (F.E.D.) van de politie voor verdere onderzoek. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de mannen in verzekering gesteld.
De apparaturen waaronder lasers, ingebouwde camerasystemen en meer dan honderd pinpassen zijn bij deze daders in beslaggenomen. Het onderzoek wordt voortgezet door de afdeling FED.
De politie doet een beroep op de samenleving om tijdens het invoeren van de pincode voor het pinnen het toetsenbord af te schermen met de andere hand. (KPS)

error: Kopiëren mag niet!