Controle op vervallen producten kost HI veel geld

De controle op vervallen producten in supermarkten zal het ministerie van Handel en Industrie op lang termijn te veel gaan kosten. Het is daarom belangrijk om zowel de consument als de winkelier voor te lichten over de negatieve gevolgen hiervan. Dit zei minister Sieglien Burleson van Handel en Industrie tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). “Je zult je bevolking, ondernemers en consumenten steeds moeten trainen en onderwijzen. Wat niet goed is, moet je niet kopen. Wat niet goed is, moet je niet verkopen om uiteindelijk weer alle zaken op lijn te krijgen.” Volgens Burleson heeft de Economische Controledienst (ECD) samen met andere diensten een zware tijd in de afgelopen 4 tot 5 jaar te maken gehad. “Wanneer de ECD en mogelijk ook andere diensten 4 a 5 jaar binnen zijn gehouden en tegen hun gezegd werd dat zij niet hoefden te bestaan, dan begrijpt u waar wij nu zijn beland.” Volgens Burleson zullen de mensen door de voorlichting eerder geneigd zijn op te houden met het aanbieden en aankopen van vervallen producten. Vooralsnog zal de landelijke controle van de ECD, zoals die op dit moment plaatsvindt, worden voortgezet.
FR

error: Kopiëren mag niet!