US$ 240.000 voor bescherming zeeschildpadden

US$ 240.000 ter bescherming van zeeschildpadden.1
US$ 240.000 ter bescherming van zeeschildpadden.2Het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft gisteren een samenwerkingsovereenkomst getekend met WWF Guianas. Het gaat om een langtermijn overeenkomst met een duur van drie jaren, waarbij US$ 240.000 is vrijgemaakt voor het zeeschildpaddenproject. Minister Steven Relyveld van RGB, die samen met WWF-directeur Laurens Gomes zijn handtekening plaatste, gaf aan dat met deze langtermijn overeenkomst het wederzijds vertrouwen in elkaar is aangetoond. Dit geeft ook aan dat het ministerie samen met WWF de bescherming van de zeeschildpadden serieuzer ter hand heeft genomen. De bewindsman zei heel blij te zijn dat er nog externe partners en of ngo’s zijn waarmee er samengewerkt kan worden voor het gemeenschappelijk doel om de beschermde dieren te beschermen middels de nodige aandacht en aanpak.
Vanwege het ecosysteem zijn de legstranden zich aan het verplaatsen. Voor zowel minister Relyveld als Gomes is dit een enorme uitdaging. Volgens de minister is er op Braamspunt een populatie schildpadden waargenomen. Dit betekent dat de zeeschildpadden nu dichter bij de bewoonde wereld komen leggen. Het gevaar schuilt hierin dat zowel de schildpadden als hun eieren, die zo gewild zijn, een makkelijker prooi vormen voor niet alleen de mens maar ook de roofdieren. Volgens hem is dit een reden meer om extra alert te zijn. De uitdaging is om ervoor te zorgen dat deze beschermde zeeschildpadden niet uitsterven. De minister bracht dank uit aan alle partners, die samen met het ministerie in zee gaan ter bescherming van de natuur en de beschermde dieren. Hij benadrukte dat het ministerie alle inputs en ondersteuning zal geven, opdat het project succesvol uitgevoerd kan worden. Volgens Gomes is er met deze overeenkomst een goede start gegeven ter bescherming van de zeeschildpadden. Nu hoeft de WWF niet jaarlijks weer een contract te sluiten met het ministerie en kan er voor de duur van drie jaren vooruit gekeken worden hoe de bescherming van de zeeschildpadden ter hand genomen en opgevoerd kan worden.

error: Kopiëren mag niet!