4-jarige aangereden door politiewagen

4 jarige  (1)De vierjarige voetganger Kyara is vrijdag in de vooravond betrokken geweest bij een aanrijding aan de Kotomisiestraat te Zorg en Hoop. Volgens Saskia G., moeder van het slachtoffer, was haar dochter samen met andere kinderen aan de overkant van hun woning aan het spelen. Op een gegeven moment pakte Saskia drinken voor haar dochter. Zij riep haar om het af te halen. “Ik lette op het verkeer en het was op dat moment rustig. Maar zij had nauwelijks twee stappen gezet op straat of zij werd door een pro-wagen aangereden.” Volgens de moeder heeft de politie geen rekening gehouden met het feit dat er een bocht is. Bij het beschrijven van de bocht heeft de politieman die achter het stuur zat, de snelheid van de wagen vermoedelijk niet verminderd. Bij het zien van het kind dat nog niet op het midden van het wegdek was, remde de politie af, echter zonder gewenste resultaat. “Mijn dochter is een eind weg van de plaats van de aanrijding gevlogen en is vervolgens op het wegdek gevallen. Op dat moment was alles stil voor mij. Het leek als of ik naar een film keek. Ik was niet bij en rende naar mijn baby”, vertelde Saskia aan de krant. Er kwam bloed uit Kyara haar mond en neus. Zij werd per ontboden ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp. De moeder is de mening toegedaan dat de politie juist een voorbeeld moet geven van het rijgedrag in het verkeer. “Nu blijkt dat ook agenten brokken maken in het verkeer. Indien de agent minder hard had gereden en goed had opgelet was het zeker anders afgelopen. Dan zou er geen aanrijding zijn geweest.” Saskia is met Kyara in het ziekenhuis gebleven tot de volgende dag. Haar dochter is wel aanspreekbaar, maar slaapt veel deelde de moeder mee. De buren hebben de aanrijding ook meegemaakt en keuren het rijgedrag van de politie in deze zaak ten zeerste af.
Saskia heeft twee kinderen. Zij heeft een zoon van 12 jaar. Hij was ten tijde van dit incident niet thuis. De moeder geeft aan dat er meerdere kinderen ter plekke aan het spelen waren. “Gelukkig zijn de anderen niet samen met haar overgestoken, anders hadden we meer slachtoffers.” De bezorgde moeder verwacht tenminste dat de betrokken agenten haar dochter zullen bezoeken. “Ik ben God heel erg dankbaar dat mijn dochter de slag heeft overleefd. De politie en ook alle weggebruikers moeten bij een bocht altijd hun snelheid verminderen om erger te voorkomen”, aldus Saskia.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!