Launch Sociaal Verbeteringsprogramma

launch Sociaal VerbeteringsprogrammaMinister Joan Dogojo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft gisteren aan 3 gezinnen symbolisch de eerste voedselpakketten overhandigd. Dit, om de start in te luiden van het Sociaal Verbeteringsprogramma. De overhandiging vond plaats op het Sozavo-wijkkantoor aan de Coesewijnestraat. Op 62 wijkkantoren wordt maandag van start gegaan met de registratie voor dit sociaal project, waarbij behoeftigen in aanmerking kunnen komen voor een voedselbon of pakket. Hierbij zij opgemerkt dat gezinnen in de kustvlakte een voedselbon krijgen en gezinnen in het binnenland een voedselpakket. Om dit tot stand te brengen, zijn deskundigen aan het werk gezet om na te gaan welke gezinnen naast SRD 100 die zij extra hebben ontvangen nog meer hulp nodig hebben. De voedselbonnen of pakketten worden verstrekt aan cliënten van Sozavo, behorende tot sociaal-zwakke huishoudens en/of een huishouden met iemand met een beperking.
Vanwege de huidige economische en sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen in de Surinaamse samenleving wordt voorondersteld dat bepaalde risicogroepen/sociaal-zwakke huishoudens in een kwetsbare situatie zullen geraken. “Het is niet leuk om in zulke omstandigheden te verkeren, maar als wij de regering blijven ondersteunen, kunnen wij samen zaken in place brengen”, benadrukt minister Dogojo. Tot slot zij opgemerkt dat deze activiteit slechts één component is van het Sociaal Verbeteringsprogramma. Naar zeggen van Tanya Prika, waarnemend-onderdirecteur Algemene Maatschappelijke Zorg, zal na dit pilotproject eerst een evaluatie plaatsvinden alvorens over te gaan naar de volgende fase.

error: Kopiëren mag niet!