Combe Markt-directeur roept ondernemers op geen dure valuta te kopen

Kries Kalipdewsing, directeur-eigenaar van Combe Markt, roept ondernemers op tot het niet kopen van vreemde valuta voor een hogere koers dan de vastgestelde commerciële bankkoersen. De reden hiertoe zou zijn dat de ondernemer persoonlijk tot twee keer toe met president Desi Bouterse in contact is getreden om de koers van de Euro en de US dollar op een beheersbaar niveau terug te brengen. De president zou volgens Kalipdewsing zijn visie ten harte hebben genomen en is druk bezig dit uit te werken. ‘Ik ben ervan zeker dat de koers in januari 2016 gaat dalen, als mijn visie/advies wordt opgevolgd. Handelaren, jullie gaan voor grote verrassingen komen te staan als jullie dure valuta kopen. Als u dure valuta hebt gekocht, gaan uw prijzen hoger zijn als de koers straks daalt. Verhoog a.u.b. geen prijzen nu en laat het Surinaamse volk een goede kerst vieren’, zegt Kalipdewsing.
Radjan Ramsoedit, onderdirecteur Combe Markt, zegt dat het voor de onderneming zelfs moeilijker wordt als handelaren als gevolg van het opkopen van dure vreemde valuta hun prijzen verhogen. ‘Wij importeren, maar kopen ook bij andere importeurs. Als die mensen hun prijzen verhogen, zijn wij ook genoodzaakt om onze prijzen te verhogen’, aldus Ramsoedit.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!