Prijzen houtproducten gaan in januari omhoog

Prijzen houtproducten gaan in januari omhoog (1)Met een nog te berekenen percentage zullen de prijzen van houtproducten worden aangepast op de lokale markt. “Voorspelbaar is dat de houtprijzen in de derde of vierde week van januari 2016 verhoogd worden”, zegt Andre Soeltansingh, voorzitter van de Algemene Surinaamse Houtunie aan Dagblad Suriname. De aanpassing is een gevolg van de huidige nieuwe verhoging van de prijzen van nutsvoorzieningen, de verhoogde brandstofprijs en de eventuele loonsverhogingen die er moeten worden doorgevoerd binnen de sector in januari. Volgens Soeltansingh zijn de houtprijzen anno 15 december 2015 nog niet aangepast ondanks de verhoogde benzinetarieven bij de pompstations en de devaluatie van 20% van de munteenheid. “Brandstof maakt 33% uit van onze operationele kosten”. Verhoging leidt volgens de Houtunievoorzitter niet automatisch tot het rinkelen van geld in de kas. “Dat kan pas gebeuren indien de omzet en de omzetsnelheid is toegenomen.” De ASHU onderkent dat de prijsaanpassingen ook voelbaar zal zijn voor de bouwwereld. Volgens Soeltansingh is de aanpassing vertraagd door het feit dat op dit moment er een overschot van rondhout bestaat. Maar straks in januari zal dat opraken.

error: Kopiëren mag niet!