Medewerkster ingesloten voor malversaties

De recherche van Paramaribo heeft een medewerkster van een Medical Center op donderdag 10 december aangehouden. De leiding van het bedrijf deed eerder op de dag aangifte tegen de medewerkster ter zake verduistering. De vrouw was werkzaam op de afdeling nier-dialyse. Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat deze medewerkster de afgelopen periode kans heeft gezien valse nota’s die voorzien waren van een stempel van een apotheek in te dienen op de afdeling Financiële Zaken van haar werkgever. Volgens deze nota’s moest zij spullen voor de Medical Center hebben ingekocht. Zo heeft zij geruime tijd de bedragen die op de nota’s waren aangegeven, uitbetaald gekregen. De leiding kreeg in de maand november het gevoel dat er iets mis moest zijn met de nota’s en stelde een onderzoek in. Bij verificatie bij de apotheek viel het hen op dat er gebruik was gemaakt van een stempel die niet van het bedrijf was. De vrouw heeft geruime tijd gebruikt gemaakt van een valse stempel. Voor al de nota’s die ze heeft aangeboden op de afdeling Financiële Zaken is de mevrouw uitbetaald geworden. Na deze ontdekking deed de leiding aangifte tegen de werknemer ter zake verduistering van een geldsbedrag in Surinaamse dollars. De vrouw werd opgespoord en overgebracht naar het politiebureau. Zij heeft in bepaalde zaken bekend en gaf verder aan de gelden ten eigen bate te hebben gebruikt. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is de vrouw achter slot en grendel geplaatst. (KPS)

error: Kopiëren mag niet!