Chelsea zet Mourinho op straat

MourinhoChelsea heeft coach Jose Mourinho ontslagen, zo meldt de club op zijnwebsite. Beide partijen zouden ‘in goed onderling overleg’ uit elkaar gegaan zijn. De Portugees, die ook bekend staat als ‘The Special One’, stond al weken zwaar onder druk. Chelsea bezet na zestien speelrondes een teleurstellende zestiende plaats met 15 punten. Het gat met de degradatieplaatsen is slechts één puntje. Mourinho (52) begon anderhalf jaar geleden aan zijn tweede periode bij Chelsea. Hij had de Londense ploeg eerder tussen 2004 en 2007 onder zijn hoede. Als mogelijke opvolgers worden in Britse media Carlo Ancelotti, Pep Guardiola, Diego Simeone en Guus Hiddink genoemd. Volgens The Guardian, Daily Telegraph, The Times, Daily Mirror en Daily Mail is oud-bondscoach Hiddink favoriet om als interim het seizoen afmaken. Voor de lange termijn heeft Chelsea Atlético-trainer Diego Simeone op het oog. In 2009 nam Hiddink Chelsea ook al onder zijn hoede, nadat de Braziliaan Luiz Felipe Scolari was ontslagen. Hij won toen de FA Cup. Mourinho won met Chelsea drie Premier League titels, eenmaal de FA Cup en driemaal de League Cup. Zeven maanden geleden leidde Mourinho de club nog naar de landstitel. Op 7 augustus van dit jaar tekende Mourinho nog een nieuw, vierjarig contract. Enkele media in Engeland melden dat Mourinho slechts één jaarcontract als vergoeding meekrijgt. Dat zou neerkomen op 17 miljoen euro. Dit seizoen kreeg de Portugees de ploeg niet meer aan de gang en ruziede hij met spelers (onder anderen Eden Hazard en Diego Costa) en de populaire clubarts Eva Carneiro, die het veld moest ruimen. Maandag, na de nederlaag bij Leicester, mopperde Mourinho nog dat de spelers ‘zijn’ werk hadden verraden. Chelsea roemt Mourinho als ‘de meest succesvolle manager uit de 110-jarige geschiedenis van de club’. ,,Maar zowel José als het bestuur zijn het er over eens dat de resultaten niet goed genoeg zijn. Voor beide partijen is het op dit moment het beste om uit elkaar te gaan.” Chelsea meldt geen verder commentaar te willen geven, totdat er een nieuwe manager is aangesteld.

error: Kopiëren mag niet!