Fatum zal in 2016 “groene projecten” financieren

De verzekeringsmaatschappij Fatum Schadeverzekering N.V. heeft als enig Surinaams bedrijf het L’Appel de Paris, de belofte voortgekomen uit de laatstgehouden COP 21, ondertekend. Met de belofte wil men beginnen om de mondiale temperatuurstijging tot minder dan 2 graden Celsius te helpen beperken. De Paris Pledge for Action, is een oproep tot actie ter ondersteuning van het akkoord van Parijs dat bereikt is op Cop 21, nog voordat die officieel in werking treedt. Met de ondertekening van de belofte is Fatum een van de 400 bedrijven wereldwijd die dit tot nu toe gedaan hebben. De oudste verzekeraar van Suriname wil hiermee een voorbeeld zijn voor overige personen en bedrijven in Suriname, geeft de Fatum directeur Wim Lalbiharie aan Dagblad Suriname mee.
Fatum heeft in dit kader een actieplan 2016-2018 opgesteld welke in januari 2016 officieel gelanceerd zal worden. Het actieplan omvat een speciaal hiervoor opgericht fonds waarmee het bedrijf een financiële bijdrage zal leveren aan de zogenoemde “groene projecten”. Hiervan is een deel al geïdentificeerd maar er zijn nog fondsen beschikbaar voor meerdere groene projecten, laat de directie weten. Met dit initiatief hoopt het bedrijf de aanzet te hebben gegeven voor navolging. “We kunnen het niet alleen doen. Alleen als ons voorbeeld gevolgd wordt, kunnen wij pas verandering brengen in de situatie”. FATUM heeft eerder het United Nations Environmental Programme Financial Initiative (UNEPFI) ondertekend.

error: Kopiëren mag niet!