Paal pleit voor Waterautoriteit

Er moet een Waterautoriteit in het leven worden geroepen om erop toe te zien dat onze wateren nuttig worden gebruikt. De autoriteit zou verder zaken op orde moeten stellen in het beheer en gebruik van zowel oppervlakte water van onze rivieren als de ondergrondse waterbronnen. Dit is de wens van Palu-DNA-lid Anton Paal. Bij de voortzetting van de begrotingsbehandeling gisteren pleitte hij voor serieuze bescherming van de waterbronnen, omdat bepaalde van de bronnen zichzelf aanvullen, maar soms niet in de mate waarin ze gebruikt worden. Hij vond bijval van zijn collega’s, onder wie Carl Breeveld van DOE en DNA-voorzitter Jenny Simons. Breeveld vraagt bescherming van de bronnen bij plaatsen zoals Republiek en in Commewijne. ‘Onze wateren dienen te worden beschermd tegen vergiftiging.’ Volgens parlementsvoorzitter Jenny Simons mogen wij nooit toestaan dat mensen allerlei bronnen komen boren en dat onze bronnen in handen komen van buitenlanders, die zogenaamd willen komen investeren in drinkwaterexport uit Suriname. Paal zegt dat de waterautoriteit zou moeten werken, zodat er regels worden gemaakt en dat er naleving wordt afgedwongen. Volgens Simons is water geen goud, maar een levensvoorwaarde.

error: Kopiëren mag niet!