SHMS-bestuurslid Mohamed Hoessein: ‘Ik ben wel bevoegd om te keuren’

Het bestuurslid van de voormalige Stichting Toezicht Keuring Motorrijtuigen (STKM) en huidig bestuurslid van de Stichting Herkeuringen Motorrij- en voertuigen Suriname (SHMS), Charles Mohamed Hoessein, geeft als reactie op aantijgingen van STKM-voorzitter Leo Brunswijk aan dat hij niet verkeerd bezig is. Brunswijk heeft tijdens een persconferentie gesteld dat Mohamed Hoessein niet bevoegd zou zijn om keuringen uit te voeren, omdat hij op basis van een door hem getekend contract met STKM deze bevoegdheid verloren zou hebben. Dit, nadat hij eerst zonder geldig certificaat toch keuringen had uitgevoerd. De minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk –Silos, zou volgens Brunswijk nu een ongeschikte persoon in het SHMS-bestuur hebben gezet, die ook nog eens onjuiste informatie aan de minister heeft doorgespeeld. ‘Als Brunswijk oude koeien uit de sloot wil halen, gaat het stinken’, zegt Mohamed Hoessein, eigenaar van Charhen. Hij vermeldt er gelijk bij dat hij enige tijd inderdaad geen keuringen mocht uitvoeren, omdat hij onterecht geblokkeerd was, maar dat Brunswijk dit zelf na een vonnis heeft gedeblokkeerd. Mohamed Hoessein zegt over de bewijzen van de opheffing van het keuringsverbod te beschikken. Hij had tevens ook een’ refreshment’ keurmeesterscursus gevolgd op aandringen van Brunswijk, waarvan het cursuscertificaat door laatstgenoemde zelf nog getekend is.
Brunswijk stelde audio-opnamen ter beschikking aan de pers, waarin Mohamed Hoessein zelf zou aangeven verkeerd te hebben gehandeld door keuringen uit te voeren zonder de vereisten. Hij zou vervolgens zelf bedankt hebben als bestuurslid. Mohamed Hoessein stelt dat het onmogelijk is dat hij dit ooit heeft gezegd. Hij geeft aan dat hij de STKM voor de rechter heeft gedaagd in kort geding en dat in het vonnis staat dat er beslag gelegd kan worden op goederen van STKM voor elke dag dat hij onterecht geblokkeerd was. Hij heeft het beslag ondertussen opgeheven, maar het vonnis staat nog overeind. STKM is hem feitelijk SRD 250.000 verschuldigd. Hij redeneert dat als hij werkelijk onterecht bezig was, de overheid hem niet in het SHMS-bestuur zou hebben toegelaten. De aantijgingen van Brunswijk berusten volgens Mohamed Hoessein niet op waarheid en hij meent dat ‘Brusnwijk en zijn kornuiten’ een ‘boobietrap’ voor hem hebben gezet.

error: Kopiëren mag niet!