Breeveld wil einde aan onnodige aanschaf dienstvoertuigen

Assembleelid Carl Breeveld wil dat de regering een definitieve punt zet achter het jaarlijks aanschaffen van tientallen voertuigen, die binnen een jaar wederom moeten worden vervangen. De parlementariër adviseert in dit kader om de aanschaf van voertuigen via een centraal punt te doen op basis van openbare aanbestedingen. De uitspraak van Breeveld was gebaseerd op de begroting en aangevulde begroting van het ministerie van Justitie en Politie. “In 2015 was onderhoud en exploitatie van dienstvoertuigen geraamd op SRD 350.000. Voor 2016 is er een raming gemaakt van SRD 500.000. Met de nota van wijziging is dit gestegen naar SRD 700.000. Ten aanzien van de huurvoertuigen is er in 2015 SRD 1.492.000 begroot. Met de suppletoire begroting is deze teruggebracht naar SRD 1.300.000. “Zou dat kunnen, omdat het ministerie besloten heeft om nieuwe voertuigen aan te schaffen, waardoor het aantal huurauto’s wordt verminderd?” Volgens Breeveld is dat ook wat van de regering naar voren gekomen was om zo min mogelijk te werken met huurauto’s en te gaan naar koopauto’s.
Personeel moet dienstvoertuigen verantwoord gebruiken
Breeveld constateert dat bij de kapitaaluitgaven ook nog een post transportmiddelen is toegevoegd in de nota van wijziging. Deze voor de aanschaf van pick-ups en autobussen. Breeveld zei dat volgens informatie van de deskundigen van het ministerie 20 tot 25 voertuigen aan vervanging toe zijn. De parlementariër benadrukte dat er voor het laatst in 2014 voertuigen door dit ministerie zijn aangekocht. “Als er elk jaar een groot bedrag geraamd wordt op de begroting voor onderhoud en exploitatie van voertuigen, zou er in principe niet om het ene jaar voertuigen aangeschaft hoeven te worden. Personeelsleden die gebruik maken van dienstvoertuigen moeten gestimuleerd worden tot verantwoord gebruik”, aldus Breeveld.
FR

error: Kopiëren mag niet!