Misiekaba fluit eigen fractielid Samidin terug

Het was haar eerste toespraak tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). Echter liep het niet vlekkeloos. Waar NDP-DNA-lid Naomi Samidin uit Saramacca pleitte voor verhoging van de tarieven van de schoolbuskaarten van SRD 2,50 naar SRD 10 per maand, stak NDP-fractieleider Andre Misiekaba haar een stokje voor en floot haar terug. ‘Alhoewel ik de gedachtegang van de spreker begrijp om marktconforme tarieven te hebben voor vooral diensten, kan ik aangeven dat de fractie van oordeel is dat we de SRD 2,50 per buskaart die gezinnen bijdragen, vanwege de precaire financiële situatie blijven behouden. Vooralsnog wil ik de spreker vragen hiermee rekening te houden’, floot Misiekaba haar terug. Samidin bedankte Misiekaba voor zijn interventie. ‘Ik heb slechts een voorstel aangehaald en de regering moet dit in overweging nemen’, zong Samidin hierna een toontje lager. ‘Ik ben ook deel van de samenleving. We moeten zeker rekening houden met de situatie in het land. Ik zeg niet dat de verhoging morgen ingevoerd moet worden.’
Samidin begon haar ‘maiden’ begrotingsbehandeling speech met een rekensommetje hoe weinig verdiend wordt met de schoolbuskaarten. Ze erkende weliswaar dat studeren in Saramacca zonder schoolbus onmogelijk is. ‘Ook ik heb met de schoolbus moeten reizen vanwege de grote afstanden’, zei Samidin. Ze haalde aan dat met de SRD 2,50 per maand, de buskosten voor slechts 7 kilometer gedekt is. ‘Met SRD 10 is het probleem van betalen aan de bushouders helemaal niet opgelost. Misschien moet de kostprijs per route heroverwogen worden en de bussen efficiënt ingezet worden.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!