‘Van kale kerstboom naar kale bevolking’

Van kale kerstboom naar kale bevolking3
Van kale kerstboom naar kale bevolking
Van kale kerstboom naar kale bevolking1Het Kabinet van president Desi Bouterse is zoals elk jaar wederom bezig de Surinaamse kerstboom op te zetten. Voor vele Surinamers wordt het dit jaar een veel sobere kerstfeest. Door de ingevoerde verhogingen van water en elektriciteit en de onlangs aangekondigde devaluatie van de Surinaamse munt, is zowel de gemeenschap als de regering flink aan het bezuinigen. De US$.35.000 kostende kerstboom, die door Roeli’s Lighting in opdracht van het Kabinet van de President op het Onafhankelijkheidsplein is gebouwd, is al jaren onderwerp van gesprek op social media. “Hahaha die boom van Vene is te zielig!!”, was één van de reacties in 2013. Door vele politici en maatschappelijke groeperingen is de reuzenkerstboom een van de verspillingsprojecten van de regering geweest, omdat Suriname reeds een kerstboom had. “Ook al hadden wij een kale boom, maar we konden flink van het kerstfeest genieten. Nu zijn wij van een kale kerstboom naar een kale bevolking getransformeerd”, stellen burgers in een discussie op social media. “Wat eten we nu”, “Hebben we geld”, zijn enkele van de tegenreacties. Op de foto wordt een vergelijking gemaakt tussen de kerstboom, die tijdens de periode van president Ronald Venetiaan werd “geplant” op het Onafhankelijkheidplein en de kerstboom, die er nu staat. Vanuit de politiek en de samenleving is er in de afgelopen jaren behoorlijk wat kritiek geuit op het feit dat er duizenden dollars aan de huidige kerstboom zijn uitgegeven, terwijl heel wat instanties op betalingen van de overheid zitten te wachten.
FR

error: Kopiëren mag niet!