Overhandiging condooms en testen aan Volksgezondheid

Overhandiging condooms en testen aan Volksgezondheid.1De Braziliaanse ambassadeur H.E. Marcelo Baumbach overhandigde op vrijdag 4 december namens de Braziliaanse overheid 900.000 mannencondooms en 10.000 hiv-testen aan minister Patrick Pengel van Volksgezondheid. De donatie is bedoeld om het ministerie van Volksgezondheid te stimuleren met de preventie van hiv/aids in Suriname. “Condooms zijn de beste partners in hiv/aids-preventie, maar zo ook de testen. Als iemand getest is, kan je verdere besmetting tegengaan. Daarom is het belangrijk voor ons als regio om samen te werken”, zegt de ambassadeur. De Volksgezondheid-minister gaf aan blij te zijn met deze donatie, die de bewustwording op hogere hoogte kan helpen brengen. De condooms en testen zijn bestemd voor de meest kwetsbare groepen, zoals jongeren, mijnwerkers en gouddelvers. De distributie vindt plaats via het Libi Informatiecentrum.

error: Kopiëren mag niet!