DSB introduceert al dansend ‘Duku’ spaarrekening

DSB duku 1
DSB duku 2
DSB duku 3Gisteren heeft De Surinaamsche Bank (DSB) een nieuwe spaarrekening speciaal voor kinderen tot 12 jaar gelanceerd. De introductie van de Duku spaarrekening vond plaats op de Elisabethschool 2. De rente is 10% per jaar en de minimale inleg SRD 10. Bankdirecteur Sigmund Proeve deed ook mee aan de feestelijke lancering van de kinderspaarrekening. Proeve zei dat DSB van kinderen houdt. Hij gaf aan dat de timing van het project goed is, juist gezien het feit dat het economisch minder gaat in het land. Volgens hem heeft het altijd zin om te sparen, ook al is er sprake van devaluatie en ook al verkeert het land in een precaire financiële situatie. De boodschap is dat het altijd goed is om kinderen al heel jong te leren om wat geld aan een kant te zetten voor de dag van morgen. Geld dat zij later kunnen besteden aan iets dat zij graag willen of nodig hebben. Traditiegetrouw doet de bank bij de lancering van een nieuw product een donatie aan sociale instellingen. Ditmaal was dat huize Ramoth van het Leger Des Heils. Ook de Elisabethschool 2 kreeg een donatie en wel ter waarde van SRD 10000 waarmee de school eindelijk kan starten met de bouw van een speeltuin. De kinderen van de school dansten samen met ‘Duku’ de mascotte, de bankdirecteur en personeel van de school en de bank de ‘Duku dans’. De kinderen kregen van DSB nog wat lekkers mee. Het Duku team zal ook andere scholen bezoeken. Om het mogelijk te maken voor kinderen om met hun ouders naar de bank te gaan om zelf hun spaargeld te storten, zal er elke zaterdag op 3 DSB-locaties (Kwatta, Henck Arronstraat en Nickerie) een speciale kinderkas open zijn.

error: Kopiëren mag niet!