Tanken in jerrycans ondanks verbod

2 Tanken in Jerrycans verboden, maar gedaanHet ging zondagavond heel erg hectisch aan toe bij een servicestation aan de Coesewijnestraat. Het waren meer mannen die zich met jerrycans bij de pomp aanmeldden om brandstof te kopen. Wat de aanleiding van het gevecht was, is niet bekend. Sommige pompstations hebben uitdrukkelijke aanwijzingen, die aanduiden dat het kopen en verkopen van benzine in jerrycans verboden is. In een persbericht meldt het ministerie van Handel en Industrie dat het verboden is om brandstof te kopen, te vervoeren en op te slaan in daarvoor niet bestemde opslagmiddelen, zoals jerrycans en vaten. Ondanks dit verbod wordt er toch op zo een manier verkocht. “De regel is dat men niet in jerrycans mag tanken om te hamsteren. Wij tanken het wel, maar eigenlijk mag het niet. Als wij olie hebben, vullen wij”, zegt een pompstationhouder. Retailer Faried Ameerkhan zegt dat er geen controle wordt uitgeoefend om deze regeling te waarborgen. Vandaar deze handeling normaal kan worden gepleegd.
De afdeling Preventie van het Korps Brandweer Suriname kan geen antwoord geven op de vraag wat voor gevaar er met zo een situatie wordt gecreëerd. De mensen die zich schuldig maken aan deze praktijken weten volgens het afdelingshoofd, welk gevaar er achter deze handelingen schuilt. Aan de pompstationhouders moet worden gevraagd wat er in hun vergunningsvoorwaarden is opgenomen.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!