Boze bestuurder beledigd politieambtenaren

Het Regio Bijstand Team (RBT) Oost heeft op zondag 29 november, tijdens controle werkzaamheden te Stolkertsijver, de 26-jarige Diego G. moeten aanhouden. Diego heeft zich misdragen tegenover de politie tijdens de uitoefening van hun werkzaamheden.
De politie was bezig met controle werkzaamheden waarbij alle voertuigen tot stoppen werden gedwongen middels het stopteken. Terwijl zij bezig waren de bescheiden van een autobus te controleren, stopte Diego met zijn personenauto achter de bus. Diego vond dat de politie andere werkzaamheden moet uitvoeren dan maar te kletsen op de weg. De chauffeur werd door de politieambtenaren aangemaand geduldig te wachten zodat zij hun werkzaamheden konden uitvoeren. Toen Diego aan de beurt was om zijn documenten te tonen, pakte hij een bundel papieren uit zijn voertuig en bood de politiemannen aan om zelf te zoeken naar de bescheiden van de auto.
Diego werd wederom gewezen op het feit dat hij alleen zijn autopapieren moest overleggen. Hij gaf geen gehoor daaraan en beledigde de politieambtenaren dat zij niks beters te doen hadden dan automobilisten het leven zuur te maken. Gevraagd naar zijn naam weigerde hij die door te geven.
Aangezien de auto bestuurder bleef weigeren om de autobescheiden en zijn rijbewijs te tonen, werd hij als verdachte aangemerkt en aangehouden. Diego verzette zich hevig tegen de politie. Hij werd in de boeien geslagen en overgebracht naar het politiebureau te Richelieu. De autobestuurder werd in de gelegenheid gesteld af te koelen alvorens hij werd voorgeleid.
Bij de voorgeleiding verklaarde hij aan de inspecteur dat hij zonder enige redenen boos was op de politieambtenaren. Hij toonde zijn autobescheiden aan de inspecteur en de autopapieren die bleken allemaal in orde te zijn. Ook beschikt hij over een geldig Surinaams rijbewijs.
Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie mocht Diego worden heengezonden. (KPS)

error: Kopiëren mag niet!