Structuren VHP Nickerie boos om ‘geheime’ formatie DCT

Jitendra Kalloe
Jitendra Kalloe
Enkele bestaande VHP-structuren in Nickerie zijn woedend omtrent de ‘geheime’ wijze waarop het Districtscoördinatieteam (DCT) tot stand wordt gebracht. Deze structuren voelen zich miskend bij de samenstelling van de DCT-bestuurslijst. Volgens hen staat Pertap Goerdajal, die geen enkele status heeft binnen de VHP achter deze actie. Hij zou handelingen plegen die indruisen tegen de statuten van de VHP. De structuren typeren de mensen die achter deze handelingen zitten als ‘parasieten’ die helemaal uit Paramaribo afreizen naar Nickerie om het roer over te nemen’. Hierdoor worden de hardwerkende VHP’ers op een zijspoor geplaatst.
Volgens de structuren heeft Goerdajal zaterdagavond een illegale bijeenkomst belegd samen met de twee VHP-assembleeleden uit Nickerie, Jotish Jagernath en Jitendra Kalloe. Opmerkelijk is dat Kalloe als voorzitter en Jagernath als ondervoorzitter prijken op de lijst van het DCT Nickerie.‎ Deze vergadering is belegd in het partijcentrum van de VHP in Nickerie. Structuren van de VHP waren niet uitgenodigd. Nadat zij via een tip op de hoogte gesteld waren van de ‘geheimzinnige vergadering’, hebben zij meteen contact opgenomen met de leiding van de VHP in Paramaribo. Aangegeven werd dat de leiding in Paramaribo niets afwist over deze vergadering.
Behalve Kalloe als voorzitter en Jagernath als ondervoorzitter, is een zekere mevrouw Thakoer geplaatst als eerste secretaris. Andere namen die voorkomen op de DCT-lijst zijn, Faisel Abdoel als eerste penningmeester en een zekere Goedar als tweede penningmeester. ‎De structuren die erg misnoegd zijn over de samenstelling van deze lijst, hebben protest aangetekend bij de partijleiding van de VHP. Per brief hebben zij het verzoek gedaan waakzaam te zijn, zodat de democratie binnen de VHP te allen tijde behouden blijft.
Dagblad Suriname maakte contact met VHP-assembleelid ‎Kalloe. Zijn reactie was dat het in deze om interne partijaangelegenheden gaat waarop hij niet wil ingaan. VHP-voorzitter Chan Santokhi zegt aan Dagblad Surniname dat zijn partij in alle districten bezig is de structuren wederom op te zetten en daarvoor worden er gesprekken gevoerd met ze. ‘Ook in Nickerie is dit het geval. Daar treedt DNA-lid Kalloe op als coördinator’, zegt Santokhi. Het hoofdbestuur heeft nog voor geen enkele district een besluit genomen. ‘We willen eerst consensus op alle niveaus, voordat we een besluit gaan nemen. De VHP’er Goerdajal moest in Nickerie aftastende gesprekken voeren en ik heb begrepen dat er nog geen consensus is. Dus we zullen verder moeten praten met de structuren in Nickerie om overeenstemming te bereiken’, aldus de VHP-topman.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!