Zestien verdachten aangehouden wegens ontvoering

A-team pakt 16 Chinezen op 1Het Arrestatie Team (A-Team) en andere eenheden van politie hebben in samenwerking met militairen op donderdag 26 november, tijdens een inval zestien Chinezen aangehouden na verkregen informatie van een ontvoering. De informatie werd uitgewerkt en twee adressen werden in beeld gebracht waar de Chinezen zich bevonden met het slachtoffer. Het eerste adres betreft een woning aan de Tourtonnelaan. Bij die inval zijn er geen verdachten aangehouden. Op het ander adres aan de Kwattaweg trof de politie zestien Chinezen inclusief het slachtoffer aan. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
Uit het voorlopige onderzoek is komen vast te staan dat het slachtoffer een groot geldsbedrag in SRD had ontvangen van de andere mannen. Dit bedrag zou hij voor de groep omzetten in vreemde valuta. Toen de mannen hun geld niet konden terugkrijgen, hebben zij het slachtoffer tegen zijn wil vastgehouden.
De ouders van het slachtoffer werden aangezegd om bepaalde handelingen te plegen om hun zoon vrij te krijgen.
De 28-jarige zoon H.D die verdacht wordt van verduistering en oplichting is inmiddels ook aangehouden. De verdachten zijn na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. De afdeling Kapitale Delicten onderzoek deze zaak verder.

error: Kopiëren mag niet!