Inspiratieweekend Vrouwelijk Leiderschap

Zami Paramaribo organiseert op 27, 28 en 29 november haar tweede inspiratieweekend voor Vrouwelijk Leiderschap. Als er in Suriname over vrouwelijk leiderschap gesproken wordt, denkt men in de meeste gevallen gelijk aan gendergelijkheid of het positioneren van vrouwen op bepaalde plekken. Volgens Vanessa Limon, voorzitter Zami Paramaribo, is dat accent heel verkeerd. Vrouwelijk leiderschap heeft volgens haar meer met de competentie te maken. “Welke competentie heeft de vrouw nodig? Je plaatst hen ergens, maar hoe blijven zij daar nog staan of zitten? Wij focussen ons dus op de inhoud”, aldus Limon.
Leiderschap heeft volgens Zami niets met een positie te maken. Het verschil tussen management, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling zijn van eminent belang. Sieglien Staphorst, directeur van Naks, zal ook haar visie geven over de ontwikkeling van vrouwelijk leiderschap in Suriname. “Hebben wij een ander leiderschapsstijl nodig om de komende 10 jaar te versterken? Welke leiderschap hebben wij nodig om Suriname te versterken?”, stelt Limon. Hierbij zal vrouwelijk leiderschap naar een Surinaams context worden gedefinieerd. Suriname heeft volgens haar een andere cultuur. Zami komt uit Nederland, waar er een andere cultuur heerst. Het ontwikkelen van leiderschap in Nederland is totaal anders dan in Suriname. Dit is ook één der onderwerpen dat zaterdag aan de orde komt. Ook Georgette Eendracht is er bij met haar ervaringen over leadership and business.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!